Levensloop door de ogen van een Vechter | Relais pour la Vie

Levensloop door de ogen van een Vechter

We delen onvergetelijke momenten

“Het hele weekend lang vinden er verschillende speciale momenten plaats ter ere van ons. Te beginnen bij de ontvangst. ’s Avonds wordt er een diner georganiseerd voor de Vechters en hun partner of metgezel. Levensloop is een feestelijk evenement vol prachtige momenten. Het is fantastisch om te zien hoe de mensen hun ogen schitteren en de glimlach op hun gezicht gebeiteld staat. Er worden ook sterkere banden gevormd met zorgverleners.”

De openingsceremonie

“De komiek Bruno Coppens, peter van Levensloop Doornik, verzorgt de officiële opening van het evenement. Samen lopen we de eerste ronde. Het applaus van het publiek verwarmt onze harten en brengt vele emoties naar boven. We voelen ons ambassadeurs, vertegenwoordigers van alle patiënten die elke dag opnieuw vechten tegen kanker.

Vervolgens voegen naasten zich bij ons, mensen die ons elke dag steunen: echtgenoten, partners, vrijwilligers, hulpverleners... Het is echt een plezier om hen samen met ons te zien wandelen. Persoonlijk vind ik dat ook de echtgenoten en partners van mensen getroffen door kanker de titel ‘Vechter’ verdienen. Ook zij worden dagelijks op de proef gesteld. Kanker gooit ook hun hele leven overhoop. Zij zijn de hele tijd onze steun en toeverlaat.”

Zondag, het ontbijt van de Vechters

“Alles is gratis voor de Vechters: het ontbijt, het avondmaal op zaterdag, de verschillende activiteiten... Het organisatiecomité, de Vechters zelf en de vrijwilligers zetten hun beste beentje voor om zoveel mogelijk sponsors te vinden, om te koken, etc. Iedereen zet zich 100 % in om dit evenement tot een goed einde te brengen.”

De stand van team Chtis

“Dit team is een initiatief van mijn dochters, Caroline en Séverine. Zij brachten veel van hun vrienden mee op de been. Ook zijn er een aantal vertegenwoordigers van de vereniging Mymu. Ieder teamlid is op zijn eigen manier betrokken. Petje af aan alle teams voor hun aanwezigheid, hun inzet, hun goed humeur... Dankzij hen is er een variëteit aan drankjes, eten en activiteiten. Van concurrentie is er trouwens geen sprake, iedereen heeft hetzelfde doel: zoveel mogelijk fondsen inzamelen voor het kankeronderzoek!”
 
Een geweldig teamwerk

“Alle Vechters doen echt hun uiterste best om mee fondsen in te zamelen tegen kanker. Wie betrokken is bij de organisatie van Levensloop leeft zo’n zes maanden met het evenement mee. Ik stond zeker niet alleen. Het was echt het werk van een team! Levensloop mobiliseert zoveel mensen, leden van het organisatiecomité, Vechters, vrijwilligers, mantelzorgers, stadsambtenaren en handelaars... Of we nu armbanden verkochten op rommelmarkten, deuren van winkels platliepen om sponsoring... overal werden we hartelijk onthaald. Die geest van solidariteit en vrijgevigheid raakt je echt. Enkele hoogtepunten van Levensloop die ik nooit zal vergeten? Dat zijn zonder twijfel de emotionele momenten: het concert van Mélanie Cohl, de Kaarsenceremonie en zeker ook de toespraak van een jonge Vechtster, die sprak echt boekdelen over de weg die zij heeft afgelegd en over hoe gelukkig ze is er nog te zijn.”
 

Motivez vos amis à soutenir le Relais pour la Vie via vos réseaux sociaux